5 gode argumenter for at opgradere

19. april 2016

Et hav af forskellige features bliver introduceret år efter år når Microsoft præsenterer den nyeste udgave af Dynamics NAV. Microsoft Dynamics NAV 2016 byder igen på nye features, og vi kigger i dette indlæg på, hvilke toneangivende funktioner der er blevet introduceret.

#1: Brug Microsoft Dynamics NAV 2016 på farten uanset device og platform

I de seneste udgaver har Microsoft i særlig grad lagt vægt på mobilvenlighed. I Dynamics NAV 2015 kunne man for første gang tilgå NAV fra mobil og tablet, uanset hvor man befandt sig og uanset hvilken platform man benyttede.

I Microsoft Dynamics NAV 2016 har man givet mobilvenligheden endnu et løft. Det er blevet endnu mere brugervenligt, og der er kommet nye apps, der forbedrer oplevelsen på mobil og tablet uanset device eller platform. Det giver dig endnu bedre muligheder for at arbejde på farten.

#2: Få værdifuld indsigt fra de sociale medier

Social listening har været tilgængelig i NAV siden 2015-udgaven. Microsoft Social Listening er et tilføjelsesprogram, der indsamler data igennem overvågning af de sociale medier med udgangspunkt i din virksomhed. Dataene bliver præsenteret for dig via brugervenlige grafer og diagrammer, der gør dig i stand til få værdifuld indsigt i, hvad dine kunder eller potentielle kunder skriver om din virksomhed på de sociale medier.

Det kan være vitale informationer, og noget du aktivt kan bruge til at forhindre fremtidige tabte ordrer og give endnu gladere kunder.

Læs mere om social listening i dette indlæg.

#3: Du får én samlet og integreret løsning

Samspillet mellem Microsoft Dynamics NAV 2016, Office 365 og Excel er også én af de ting, som Microsoft løbende har forbedret. Brugerne vil absolut nikke genkendende til, hvor vigtigt det er, at have én samlet og integreret løsning hvor de forskellige programmer skal tale sammen, uden at man skal arbejde i et hav af forskellige systemer.

I 2013 R2-udgaven begyndte man for første gang at udvikle en samlet og integreret løsning, og i 2016-udgaven er det blevet endnu bedre, da alle de vigtigste programmer er ganske få klik væk. Dynamics NAV 2016, Office 365 og Excel spiller fx perfekt sammen, og her kan du blandt andet sende og dele data og information direkte fra NAV til Excel, eller fx importere budgetter til NAV fra Excel.

#4: Data is king og Power BI er fremtiden

Power BI blev præsenteret for første gang i 2015-udgaven. Power BI giver dig et nøjagtigt overblik over din forretning med diagrammer og key performance indicators, der giver dig og dine ansatte indsigt i alle facetter af din forretning.

I Microsoft Dynamics NAV 2016 er der en helt ny integration til Power BI. Med den nye Power BI Content Pack kan brugerne forbinde NAV med Power BI og med det samme få et overblik over, hvordan din virksomhed præsterer. Den nye content package gør det simpelt at dele og præsentere store mængder data på en spiselig måde til resten af virksomheden. Power BI trækker oplysningerne direkte fra Dynamics NAV, hvilket blandt andet gør, at du og dine kolleger, meget hurtigt kan komme i gang med at udforske og analysere virksomhedens præstation på et hav af forskellige parametre.

Læs mere om Power BI i dette indlæg. 

#5: Workflow og OCR: Automatisér dine arbejdsgange

I Microsoft Dynamics NAV 2016 er der en række helt nye features, der relaterer sig til workflow. Med workflow menes der, de handlinger der skal udføres for at en opgave kan betragtes som løst. En af disse features er workflow templates. Workflow templates fungerer som en række regler for en arbejdsproces. Det kunne fx være ved indkøb. De regler kunne her være 1) hvem skal godkende indkøbet, 2) rækkefølge – hvem i organisationen skal modtage og godkende det først, og 3) hvad sker der når den afsluttende godkendelse er givet.

Det handler om automatisering af arbejdsgangene og om at øge produktiviteten i organisationen.

Salgs- og indkøbsgodkendelser er nu blevet den del af workflow’et i NAV 2016 og i den nyeste udgave har man også mulighed for at oprette notifikationer til en kollega, man gerne vil have, skal handle på en specifik opgave.

Optical Character Recognition, forkortet OCR, er en anden helt ny feature, som er blevet introduceret i 2016-udgaven. OCR i NAV 2016 gør blandt andet, at printede dokumenter, såsom fakturaer eller kreditnotaer, kan konverteres direkte til NAV.

Med OCR-teknologien, kan du få sendt en faktura til din mailboks, hvorefter OCR læser og genkender oplysningerne på dokumentet, gemmer det i en fil og registrerer købsordren. Alt manuelt tastearbejde er afløst. Det sparer ufatteligt meget tid, og de første 75 dokumenter om måneden (hver måned) er oven i købet GRATIS. Tidligere var OCR-teknologi forbeholdt de store globale virksomheder, men nu er teknologien også tilgængelig for små og mellemstore virksomheder i Microsofts Dynamics NAV 2016.

Lav din egen sammenligning af Dynamics NAV-versionerne

Tryk på nedenstående link for at benytte Microsofts sammenligningsværktøj. Her kan du se hvilke nye funktioner der er blevet introduceret version efter version:

Sammenlign versioner