Skip to main content
Butikker

5 gode grunde til at ekspedere med en mobil POS

SKREVET AF 20. juni 2020januar 25th, 2022No Comments

Forbrugerne i dag lægger vægt på kundeoplevelsen, når de besøger fysiske butikker. Ved at udstyre salgsassistenterne med en mPOS kan du tilbyde dine kunder en butiksoplevelse, der er skræddersyet til deres behov og forventninger. Vi fremhæver 5 gode grunde til at investere i en mobil POS-løsning.

En butiks kasseløsning kan udefra virke som en lille, relativ ubetydelig del af forbrugeres samlede butiksoplevelse. Virkeligheden er dog, at de fleste mener, at den er en vigtig eller meget vigtig del af deres vurdering af oplevelsen. Som butiksejer kan det derfor være smart at kigge på netop POS-løsningen, hvis kundetilfredsheden skal øges.

En mobil POS gør op med den klassiske forståelse af, at kunderne bliver betjent ved en fysisk kasse på en butiksdisk. Det er derimod en håndholdt enhed, hvor salgspersonalet bl.a. kan tage imod betalinger og oprette ordrer overalt i butikken.

Men hvorfor overhovedet betjene dine kunder med en mPOS? Vi giver dig fem gode grunde.

#1. Forkort kø

Butiksansatte kan med en mobil POS ekspedere kunder hurtigere og dermed reducere kødannelser og ekspeditionstid. Mange forbrugere har netop forladt en butik på grund af for lang kø. Tid og tilgængelighed er derfor to faktorer, der spiller ind, når forbrugere vurderer kundeoplevelsen. Med en mPOS-løsning kan butiksejere udstyre sine butiksansatte med salgsenhederne afhængig af behov. På den måde kan de sikre, at kunderne bliver ekspederet hurtigt og effektivt uden for lang ventetid – også i spidsperioder.

#2. Nem betaling

Betalingsmarkedet har gennemgået store forandringer inden for de seneste år. Betaling med kontanter er hurtigt på vej ud. Kun 23% af de danske husholdningers betalinger i fysiske forretninger sker med kontanter. Og hele 46 % af danskerne har mindre end 100 kr. på sig i kontanter. Traditionelle kasseløsninger med pengeskuffe er derfor ikke i ligeså høj grad en nødvendighed i butikkerne.

En mPOS-enhed kan klare alle slags betalinger overalt i forretningen. Disse betalinger inkluderer transaktioner gennem kontaktløs, scan, swipe eller indsættelse af kreditkort og kan samtidig også gennemføre mobile betalinger fra MobilePay med en QR kode. Hvis din forretning gør brug af gavekort, medlemspoint eller rabatkuponer, kan disse også benyttes på lige fod med kreditbetalinger.

Se en video af et salg på en mobil POS

#3. Øg fleksibiliteten

En mobil kasseløsning gør det muligt for salgsassistenter at være i tæt kontakt med kunden under hele ekspeditionen, når de frigøres fra kassedisken. De butiksansatte kan derfor både ekspedere og modtage betalinger i alle hjørner af butikken, uden at skulle være afhængig af om en fysisk kasse er ledig.

Den mobile kasseløsningen inviterer samtidig til at nytænke butiksindretningen. Med hele gulvet som ekspeditionsbase, kan butiksansatte møde kunderne, der hvor de er i butikken. Desuden kan varer præsenteres på en måde, der gør butiksoplevelsen anderledes, end butikker, hvor den fysiske kasse er centreret i butiksoplevelsen.

#4. Oplev mersalg

Butikspersonalet har mulighed for at være ved kundens side gennem hele processen og have en betalingsmulighed ved hånden, lige så snart kunden beslutter sig for at lave et køb. 28% af butiksansatte, der bruger mPOS til dagligt nævner, at mPOS’en har øget antallet af produkter kunderne køber per transaktion. Ved at tilbyde kunden hurtig og god service, vil kunderne samtidig være mere tilbøjelige til at vende tilbage til samme sted, hvor de havde en god oplevelse.

#5. Tættere kundekontakt

Den mobile kasseløsning er et nyttigt redskab til at give den personlige service, som kunder ikke kan få på nettet. Butikspersonalet kan i højere grad agere personlig shopper og servicere kunderne med en mPOS i hånden. Med mobil adgang til alle nødvendige informationer, kan de nemt tjekke varelager og priser eller oprette en ordre uden at skulle forlade kundens side undervejs.

POS på MacBook mPOS på iPad og iPhone

Vil du prøve vores mobile POS-løsning?

Få 30 dages adgang til vores POS- og mPOS-løsning, NP Retail på alle enheder. Som bonus får du også adgang til webshop-løsningen NP Ecommerce samt Business Central.