7 ting som dit ERP-system bør kunne

8. juni 2016
Firkant med ERP placeret i midten og 7 ikoner placeret rundt om firkanten peger ind mod den

I dette indlæg ser vi på, hvilke 7 ting dit ERP-system bør kunne, og hvordan Microsoft Dynamics NAV kan hjælpe din virksomhed til yderligere vækst.

Firkant med ERP placeret i midten og 7 ikoner placeret rundt om firkanten peger ind mod den

Det behøver ikke være besværligt

Mange oplever, at deres ERP-system pludselig ikke kan følge med, når forretningen får vokseværk eller når nye behov på markedet opstår. Nogen vil måske endda opleve at præcist de værktøjer og systemer der har kickstartet væksten, nu er en hindring for at komme videre på den mest hensigtsmæssige måde.

Det kan være alt lige fra manglende funktionalitet, bruger- eller databasebegrænsninger eller udfordringer med at styrke den mobile arbejdsstyrke produktivitet.

Det at finde, købe og implementere et nyt ERP-system er ikke nødvendigvis noget, der skal koste kassen, eller være en proces der vanskeliggør den daglige gang i virksomheden.

En løsning bygget på Dynamics NAV og Office 365 gør det netop lettere at drive en sund forretning og få mere produktive medarbejdere.

7 tips

Her kommer 7 tips til, hvordan et ERP-system kan hjælpe din virksomhed til yderligere vækst.

#1 Simplificér dine forretningsprocesser

Når selv de mest simple processer såsom at lave fakturaer og månedsafslutninger kan tage flere timer eller endda dage, så bliver du nødt til at overveje hvordan rutinearbejde kan ske hurtigere og mere enkelt, så du kan bruge tiden på mere presserende arbejdsopgaver. Med ERP-systemet Microsoft Dynamics NAV og integrationerne til kasseløsningen, NP Retail og e-handelsløsningen NP Ecommerce, undgår du dobbelttastninger samtidig med du kun behøver arbejde i ét system, hvad enten det drejer sig om økonomistyring, bogholderi, ordre- og varehåndtering, kassen, lagerstyring, varebestilling, rapporter eller statistik.

#2 Transformér måden du arbejder på

Den traditionelle arbejdsplads er ikke så traditionel længere. Virksomheden er kørende hele tiden, og stopper ikke blot fordi du er på farten eller arbejder hjemmefra. Med Dynamics NAV og Office 365 kan du oprette sager, dele rapporter og samarbejde fra stort set alle steder. Bare du har internetforbindelse, kan du tilgå alle dine vigtigste data og på et splitsekund dele dem med resten af virksomheden.

Ifølge Microsofts undersøgelse, rapporterer 67% af de adspurgte ansatte, at distancearbejde har øget deres produktivitet.

#3 Fokusér på det aller vigtigste

Meget tyder på at fremtiden handler om aktivt at konvertere forretningsdata til værdifuld information, der gør medarbejdere tilpasningsstærke og kundefokuserede. Power BI er én af de analyseværktøjer, der kan netop dette og programmet er inkluderet i ERP-løsningen Dynamics NAV 2016.

Ifølge en undersøgelse af Microsoft er disse 4 ting, det virksomheder prioriterer mest:

 • Udvikle og levere innovative produkter og services – 24%
 • Forbedre kvaliteten af produkter og services – 16%
 • At kunne tilpasse sig hurtige ændringer på markedet – 14%
 • Øge kundetilfredsheden – 14%

#4 Etablér intern kontrol

Når brugere af et ERP system kan lave ændringer i posteringerne og godkende ordrer uden der er oprettet ordentlige workflows eller revisionsruter, er din forretning i fare. Med Dynamics NAV får du større kontrol og reducerer chancen for svindel.

Ifølge Microsoft foregår 77% af al svindel i en af disse seks afdelinger:

 • Bogføring / regnskab
 • Driftsafdeling
 • Salg
 • Den øverste ledelse
 • Kundeservice
 • Indkøb

#5 Hav alt samlet ét sted

Spar penge og gør det så enkelt som muligt at holde styr på forretningen, med et system der samler alle de vigtigste funktioner, du bruger hver dag. De værktøjer dig og dine kolleger skal bruge for at holde styr på fx kalender, e-mail og data bør være integreret i én samlet platform.

#6 Planlæg langsigtet

Bliver du holdt tilbage af størrelsen på din database, antal transaktioner eller antallet af brugere i dit nuværende ERP system? Hvis dit software ikke kan følge med, kunne Dynamics NAV være løsningen. Dynamics NAV kan skaleres op og ned alt efter dit behov eller hvis markedet forandrer sig pludseligt.

Disse 5 grunde er de mest hyppigste når virksomheder vil indføre en, eller udskifte deres gamle, ERP løsning:

 • Integration af processer – 54%
 • Løse problemer ift. ordrebehandling – 50%
 • Forældet hardware og software – 50%
 • Løse problemer med duplikerede data og andre datafejl – 38%
 • Mindske overskudslager – 35%

#7 Udryd usikkerhed

Du kan komme i gang med Dynamics NAV uden det forstyrrer din forretning. Denne ERP løsning er hurtig at implementere, let at bruge og har alle de funktioner, du skal bruge, for at møde din ambition omkring fremtidig vækst.