Black Friday og Cyber Monday kan give travlhed – især i webshoppen

26. oktober 2016

De danske forbrugere er vilde med efterårets nye mærkedage for shopping, og forventningen er, at omsætningen igen i år sætter nye rekorder. Der kan især blive travlhed i landets webshops.

E-handel på vej mod rekordomsætning

Fredag den 25. november kl. 00.00 skyder butikker over hele landet Black Friday – en af årets absolut største shoppingdage – i gang. Og den efterfølgende mandag den 28. november kommer Cyber Monday. Sidste år satte begge dage omsætningsrekord, og noget tyder på, at 2016 kan bringe nye rekorder.

Ifølge Dansk Erhverv, der henviser til de seneste tal fra Nets, tegner 2016 nemlig til at blive det bedste år hidtil for den danske e-handel. I tredje kvartal af 2016 var e-handlen således 11 procent højere end sidste år, mens den samlede stigning for årets tre første kvartaler er på 15 procent. På den baggrund vurderer Dansk Erhverv, at den samlede omsætning for e-handlen i 2016 kan komme helt op på 110 milliarder kroner – det højeste nogensinde. Den samlede omsætning for danskernes handel i 2015 var på 90 milliarder kroner. Læs mere om forventningerne til årets e-handel »

PriceRunner lover travlhed

Hos Pricerunner er forventningen, at mindst 500.000 danskere kigger forbi prissammenlignings- og forbrugertjenesten i løbet af Black Friday. Det vil i givet fald være en stigning på 50 procent siden 2014, hedder det i en pressemeddelelse fra PriceRunner:

”Når Black Friday-døgnet er overstået, har mere end 500.000 danskere været forbi PriceRunner i jagten på de helt skarpe tilbud, og der bliver virkelig pres på den dag. Black Friday bliver endnu større i år end sidste år. Interessen fra forbrugerne og butikkerne er enorm efter den store succes sidste år,”  lyder vurderingen fra Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner.

Det går kunderne efter på Black Friday

PriceRunner peger på de varer, som især de yngre forbrugere går efter – især elektronik og tøj står højt listen:

  1. Elektronik – generelt
  2. Tøj
  3. Mobiltelefoner
  4. TV
  5. Sko
  6. Bærbar pc’er
  7. Højttalere
  8. Apple-produkter
  9. Pc-skærm
  10. Headset.

Husk reglerne for prismarkedsføring

Uanset om anledningen er Black Friday, julesalg eller januarudsalg, så er det ifølge Dansk Erhverv en rigtig god idé at holde sig opdateret på reglerne om prismarkedsføring, så man undgår at komme på kant med Markedsføringsloven. Hent Dansk Erhvervs pjece med gode råd »

Øg din omsætning på Black Friday og resten af året

Her kan du hente NaviPartners guide med 30 tips, der kan hjælpe dig til en øget omsætning i butikken og webshoppen. Du kan bl.a. hente viden om detailtrends, tips til e-handel, tips til fysiske butikker og skræddersyede tips til højtider og specielle dage.

Hent guiden