NP IDS – synkroniser data mellem dine regnskaber

NP IDS (Inter Database Services) giver dig mulighed for at synkronisere data mellem to eller flere regnskaber.

Skærmbillede NP IDS, synkronisering af data mellem regnskaber

NP IDS kan sættes op til i samarbejde med modulet NP Datalog at synkronisere en eller flere tabeller fra et regnskab og sende ændringerne til et andet regnskab.

Når man eksekverer en synkronisering via NP Datalog, ser NP IDS efter, om der er kommet ændringer i en af de tabeller, som NP Datalog overvåger. Hvis der er, genereres en datapakke, som kan hentes af et andet regnskab.

Modtagerregnskabet eksekverer en “hent data”, og alle relevante pakker hentes fra de andre regnskaber. Når en pakke er modtaget i regnskabet, bliver den pakket ud, og data bliver efterfølgende opdateret.

Standardiseret og simplificeret vareoprettelse

Modulet er udvidet med funktionalitet omkring vareoprettelse, da der ikke altid ønskes en 1:1-kopiering (fx hvis kostpriser, salgspriser eller varenumre skal være forskellige). Derfor kan IDS-modulet monitorere, hvilke varer, der ændrer sig og sende ændringerne over til en “item wizard”, hvor man godkender vareoplysningerne, inden varerne opdateres i regnskabet.

Konvertering af købsordrer til salgsordrer

NP IDS er ligeledes udvidet med funktionalitet omkring ordrehåndteringen, da det der for det meste ønskes en konvertering af en købsordre til en salgsordre (eller omvendt). Man sætter et flow op, hvor man angiver hvilke(n) kreditor(er), der skal generere en IDS-ordre, og hvor de skal sendes hen. Når en ordre med en af disse kreditorer frigives, bliver der dannet en IDS-ordre.

Et tilsvarende setup gør sig gældende i modtagerregnskabet, hvor man sætter op, at når der kommer en IDS-ordre ind i regnskabet, så skal der oprettes en salgsordre med en given debitor som kunde. Dette flow kan sættes op til også at virke med en salgsordre, der bliver oprettet som købsordre.

For at få automatiseret udvekslingen af data anbefaler vi, at IDS-modulet bliver integreret med modulet NP Task Queue.