Skip to main content
ButikkerE-handelLagerstyring

Forebyg svind med RFID til varesikring

SKREVET AF 16. april 2022august 15th, 2022No Comments

Mange butiksejere oplever store tab i omsætningen på grund af svind. Varernes forsvinden opdages typisk, når lageret ikke stemmer eller hvis alarmen lyder i butikken. Med RFID kan du effektivt forebygge svind og blive klogere på blinde vinkler på lageret og i forretningen.

Traditionelle alarmsystemer gør dig hverken klogere eller rigere

Tyveri i detailhandlen har længe været et problem for mange butiksejere. For at komme tyverierne til livs bruger de fleste butikker traditionelle alarmsystemer, hvor alarmbrikken på tøjet sætter en alarm igang, når varen forlader butikken. Dog bliver bippen og hylen fra tyverialarmen ofte ignoreret – hvilket betyder tabt omsætning for mange butiksejere.

Udfordringen med den traditionelle elektroniske vareovervågning med alarm er, at den ikke indsamler viden om hvilke varer, der forsvinder eller hvordan de flyttede sig rundt i butikken inden de forsvandt. Det manglende indblik gør detailhandlende sårbare og truer deres rentabilitet.

Varesikring med RFID-teknologi

Et alternativ til de traditionelle alarmbrikker på tøjet til varesikring er brug af RFID-teknologi. RFID (radio-frekvens-identifikation) bruges til lagerstyring og til at identificere varer og deres placering. Teknologien styres ved hjælp af radiobølger, der kommunikerer mellem et tag på varen og RFID-læseren. RFID-teknologien identificerer lokationen og antallet på specifikke varer på rekordtid. Se hvordan varesikring med RFID fungerer i en butik i illustrationerne nedenfor.

Sådan fungerer varesikring med RFID

illustration for RFID tagging of items
1. Mærk varerne med RFID-tags

Sæt RFID-tags på dine produkter. Den intelligente varesikring kan også levere data til lagerstyringen, så du øger værdien af din investering.

illustration of RFID tagging of items in store
2. Indlæs varerne med RFID-læsere

RFID-læsere i loft, på vægge eller ved udgange registrerer varer, der flyttes rundt. Varer, der ikke er umiddelbart synlige, identificeres også.

Illustration of RFID tracking of items in store
3. Følg varernes bevægelse over tid

Forbind data i realtid med varesikring, der advarer personalet, når usolgte varer forlader butikken. Dataen muliggør også avanceret varesikring.

Forebyg svind ved at reagere på mønstre

Med RFID til varesikring kan du gå fra reaktiv til proaktiv med et større indblik i detaljer om svind og butikstyveri. Det er nemlig først når du ved, hvor hver enkelt vare befinder sig i butikken og hvordan den bevæger sig, at du effektivt kan forebygge svind. Desuden kan du få notifikationer på POS’en, når folk går ud med ubetalte varer.

Ved at kende hver vares lokation og bevægelsesmønstre, kan du blive klogere på blinde vinkler og detaljer for tyveriet. Er det typisk tæt ved udgangen, at varer forsvinder? Efter at varerne har været i prøverummet? Eller er de ubetalte varer i posen med betalte varer, når kunder forlader butikken? Når du blivere klogere på din data kan du lettere igangsætte initiativer, der retter sig direkte mod problemets årsag.

Portrætbillede af Kasper Højdal

Kontakt os for at høre mere

Udfyld formularen, så vender vi tilbage hurtigst muligt.