Gavekort-modulet i NP Ecommerce og NP Retail fungerer på tværs af platforme. Dette betyder i praksis, at du kan købe et gavekort i webshoppen, og bruge det ikke bare i webshoppen, men også i den fysiske butik. Og det samme gælder den anden vej rundt, for et gavekort købt i den fysiske butik. I denne video kan du se et eksempel på et gavekort købt i webshoppen.

En kunde vil gerne købe et gavekort, så hun trykke på menupunktet ”Gift Card”. Hun udfylder navnet på den person som skal modtage gavekortet, og vælger et beløb; lad os sige 400. Herefter tilføjer hun gavekortet til indkøbskurven, og fortsætter til ”Check out”. Hun udfylder de påkrævede informationer, og fortsætter til betaling. Hun foretager en kreditkort-betaling. Og … færdig! Købet er blevet gennemført.

Efter nogle få sekunder, modtager kunden to e-mails i sin mailboks. En bekræftelsesmail med detaljer om købet, og en e-mail som indeholder selve gavekortet, vedhæftet som en PDF-fil, som hun enten kan printe ud på papir, ellers videresende til modtageren. I denne PDF, kan modtageren se alle de informationer hun har brug for, for at kunne indløse gavekortet: det beløb som gavekortet repræsenterer, koden til brug på webshoppen, og stregkodenummeret til brug i den fysiske butik.

Så nu har kundens ven modtaget gavekortet, og beslutter sig for at bruge det i den lokale fysiske butik. Hun beslutter sig for et ”Festina Ceramic Collection” ur, så ekspedienten tilføjer dette ur som en salgslinje på POS’en og trykker på ”Go To Payment”. Han vælger ”Gift Voucher” som betalingsmetode. Og skanner stregkoden på gavekortet. Subtotal er derpå opdateret fra det tidligere 1.500 kr. til det nuværende 1.100 kr. Kunden betaler det resterende beløb med kontanter.
Og hermed er gavekortet, som blev købt i webshoppen, altså blevet indløst i den fysiske butik!

Vil du vide mere om POS-systemet, NP Retail, eller hente en demo?