Kom godt i mål med en opgradering til Dynamics NAV 2017

24. oktober 2016

Har du en version af Dynamics NAV, der er ældre end 2016’eren? Så har du nu muligheden for at få glæde af de mange nye features, der følger med en opgradering til Dynamics NAV 2017. Vi hjælper dig i mål med opgraderingen.

For nylig beskrev vi  i et blogindlæg nogle af de spændende features i Dynamics NAV 2017. Medmindre du allerede har Dynamics Nav 2016-versionen er forudsætningen for at få adgang til de nye features, at din Dynamics NAV bliver opgraderet. I dette blogindlæg beskriver vi, hvordan vi hos NaviPartner sikrer den bedst mulige opgraderingsproces.

Fremtidige opgraderinger sker automatisk

En stor fordel ved at opgradere til Dynamics NAV 2017 er, at du fremover bliver opgraderet til kommende nye versioner af Dynamics NAV helt automatisk. Du skal altså kun bruge ressourcer på at opgradere en enkelt gang, og så det er slut med at lade din Dynamics NAV-version blive uddateret og skulle starte næsten forfra ved opgradering. Hvis du allerede er på Dynamics NAV 2016, bliver du automatisk opgraderet mandag den 2. januar 2017.

Opgradering via testdatabase

Med en opgradering hos NaviPartner flyttes dine data fra nuværende løsning over i en testdatabase, der gør det muligt at gennemføre tests uden at påvirke driften. Din gamle database vil således stå fuldstændig urørt, og du behøver ikke bekymre dig om datatab eller roll back. Først når testdatabasen er tjekket igennem, går den live og erstatter din gamle database. Dette muliggør samtidig 1:1-test og sammenligning med nuværende funktionalitet og dermed estimering af behovet for evt. tilpasninger på et meget specifikt og konkret grundlag.

Dynamics NAV-prototype i stedet for kravsspecifikation

Selve opgraderingen er ganske smertefri. I stedet for en skrevet kravsspecifikation bruger vi her en prototype, som holder sig inden for Dynamics NAV-standarden, hvilket sikrer en kort implementeringstid. Det betyder også, at vi undgår at spilde tid på unødige detaljer og fejlfortolkning af en kravsspecifikation.

Til selve konverteringen bruger vi konverteringsværktøjet, NP Convert, der giver en automatiseret opgradering af data og opsætninger uden de unødige fordyrende konsulenttimer, der ellers kan følge med en manuel konvertering.

Sådan samarbejder vi om opgraderingen

Selve detaljerne og rammerne omkring opgraderingen af din database definerer vi efter behov gennem en proces baseret på en række workshops. Det præcise omfang af proces og projekt afhænger databasens nuværende version, og hvorvidt databasen er “native” eller SQL. Er databasen ældre end version 5, skal der også tages højde for dette. Desuden vil det påvirke opgraderingsprocessen, hvis der er lavet tilpasninger til Dynamics NAV-standarden og/eller NP Retail-standarden.

Nedenfor finder du et overblik over de nødvendige milepæle i opgraderingsprocessen.

 1. Infrastruktur og setup
  1. Dynamics NAV-base og struktur i dag
  2. Brugere og adgange
  3. Licenser
  4. Hardware
  5. Evt. integrationer til/fra Dynamics NAV
  6. Kendte tilpasninger i dag
  7. Behov for undervisning og i hvilke processer.
 1. Demo og fit/gap
  1. NP Retail og POS-funktionalitet/opsætning
  2. Rapporter og labels
  3. Varestamdata og varegrupper
  4. Læg-på-lager og købsordrer
  5. Hvis der indgår flere NaviPartner-moduler, fx NP Ticketing, NP Ecommerce, NP Loyalty m.fl., gennemgås demo af disse også i 2017-version for at få en fuld forventningsafstemning.
 1. Vi tilbyder følgende undervisning afhængig af behov:
  1. Grundlæggende brug m. finanskladder, bankfiler, kontoudtog m.v.
  2. Rapporteringsbehov (interternt/eksternt)
  3. Optælling/justering af lager
  4. Købsordrer og læg-på-lager.

Læs eller hør mere om Dynamics NAV 2017

 • I dette blogindlæg kan du læse om de NAV 2017-features som NaviPartners CEO, Mark Stewart Pedersen, synes er mest interessante. Læs blogindlægget her.
 • Her kan du læse hvad Microsoft skriver om Dynamics NAV 2017. Læs mere her.

Du er også meget velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvordan du bliver opgraderet til Dynamics NAV 2017.

Kontakt os