Kom godt i mål med en opgradering til Dynamics NAV 2018

9. april 2018
Opgrader til Dynamics NAV 2018

Er du kunde hos NaviPartner og har du en ældre version af Dynamics NAV? Med en opgradering til Dynamics NAV 2018 kan du få glæde af de mange nye features i 2018’eren og senere også Dynamics 365 Business Central. Vi hjælper dig i mål.

Opgrader til Dynamics NAV 2018

For nylig beskrev vi i et blogindlæg nogle af de spændende features i Dynamics NAV 2018. Medmindre du allerede har Dynamics NAV 2018-versionen er forudsætningen for at få adgang til de nye features, at din Dynamics NAV bliver opgraderet. I dette blogindlæg beskriver vi, hvordan vi sikrer den bedst mulige opgraderingsproces.

Fremtidige opgraderinger uden meromkostninger

En stor fordel ved at opgradere til Dynamics NAV 2018 er, at du fremover bliver opgraderet til kommende nye versioner uden meromkostninger. Med tiden vil din løsning derfor blive en del af Dynamics 365 Business Central-universet, som er Dynamics NAV i nye klæder. Det samme er gældende, hvis du kører med en NAV 2016 eller NAV 2017. Du skal altså kun bruge ressourcer på at opgradere en enkelt gang, og så det er slut med at lade din Dynamics NAV-version blive uddateret og skulle starte næsten forfra ved opgradering.

Opgradering via testdatabase

Med en opgradering hos NaviPartner flyttes dine data fra nuværende løsning over i en testdatabase, der gør det muligt at gennemføre tests uden at påvirke driften. Din gamle database vil således stå fuldstændig urørt, og du behøver ikke bekymre dig om datatab eller roll back. Først når testdatabasen er tjekket igennem, går den live og erstatter din gamle database. Dette muliggør samtidig 1:1-test og sammenligning med nuværende funktionalitet og dermed estimering af behovet for evt. tilpasninger på et meget specifikt og konkret grundlag.

Dynamics NAV-prototype i stedet for kravsspecifikation

Selve opgraderingen er ganske smertefri. I stedet for en skrevet kravsspecifikation bruger vi her en prototype, som holder sig inden for Dynamics NAV-standarden, hvilket sikrer en kort implementeringstid. Det betyder også, at vi undgår at spilde tid på unødige detaljer og fejlfortolkning af en kravsspecifikation.

Til selve konverteringen bruger vi konverteringsværktøjet, NP Convert, der giver en automatiseret opgradering af data og opsætninger og dermed reducerer antallet af konsulenttimer betydeligt i forhold til en manuel konvertering.

Sådan samarbejder vi om opgraderingen

Selve detaljerne og rammerne omkring opgraderingen af din database definerer vi efter behov gennem en proces baseret på en række workshops. Det præcise omfang af proces og projekt afhænger databasens nuværende version, og hvorvidt databasen er “native” eller SQL. Er databasen ældre end version 5, skal der også tages højde for dette. Desuden vil det påvirke opgraderingsprocessen, hvis der er lavet tilpasninger til Dynamics NAV-standarden og/eller NP Retail-standarden.

Nedenfor finder du et overblik over de nødvendige milepæle i opgraderingsprocessen.

 1. Infrastruktur og setup
  1. Dynamics NAV-base og struktur i dag
  2. Brugere og adgange
  3. Licenser
  4. Hardware
  5. Evt. integrationer til/fra Dynamics NAV
  6. Kendte tilpasninger i dag
  7. Behov for undervisning og i hvilke processer.
 1. Demo og fit/gap
  1. NP Retail og POS-funktionalitet/opsætning
  2. Rapporter og labels
  3. Varestamdata og varegrupper
  4. Læg-på-lager og købsordrer
  5. Hvis der indgår flere NaviPartner-moduler, fx NP Ticketing, NP Ecommerce, NP Loyalty m.fl., gennemgås demo af disse også i 2018-version for at få en fuld forventningsafstemning.
 1. Vi tilbyder følgende undervisning afhængig af behov:
  1. Grundlæggende brug m. finanskladder, bankfiler, kontoudtog m.v.
  2. Rapporteringsbehov (interternt/eksternt)
  3. Optælling/justering af lager
  4. Købsordrer og læg-på-lager.

Vil du høre mere?

Vil du vide mere om opgradering til Business Central 2018?
Kontakt os i dag og få en uforpligtende samtale med én af vores konsulenter. Vi kan hjælpe dig med at transformere din forretning.