Skip to main content
Business Central

Microsoft introducerer nyeste skud på stammen: Dynamics 365 Business Central

By 9. april 2018marts 15th, 2021No Comments

Microsoft er nu gået på markedet med en ERP-løsning, som med tiden vil smelte sammen med Dynamics NAV 2018. Vi tager et kig på Business Central, roadmappet for NAV og hvad det betyder for NP-løsningerne.

Skærme illustrerer Microsoft Dynamics 365 Business Central

Fra “Dynamics NAV” til “Dynamics 365 Business Central”

I december 2017 blev Dynamics NAV 2018 frigivet og i april 2018 kom Business Central i første omgang som en app til Microsoft Dynamics 365. Inden længe smelter NAV 2018 og Business Central sammen til Business Central on-premise/hosted, og NAV-navnet udgår definitivt.

Business Central Roadmap

Roadmappet for Dynamics 365 Business Central.

Både cloud og on-premise/hosted

Den version af Business Central, der blev frigivet i april 2018, er det som Microsoft definerer som en cloud-løsning. Det vil sige at løsningen afvikles i Microsofts datacenter – og altså hverken på dine egne servere eller i din leverandørs hosting-center. Med andre ord køber du dig ind i eksisterende kapacitet hos Microsoft og ikke ind i et dedikeret miljø til dig. Med ”on-premise/hosted” er løsningen installeret på en server og er dedikeret til dig – det kan være på din egen server eller i et hosting-center.

Business Centrals nye features

Dynamics 365 Business Central kommer med en række nye features, som også vil blive integreret i Business Central on-premise/hosted-versionen:

Nyt user interface

Business Central har en brugervenlig navigation med en overskuelig opsætning af data. For den optimale oplevelse er det muligt at personificere og tilpasse siden med drag and drop-funktion.

Store udvidelsesmuligheder

Dynamics 365 Business Central er bygget til at kunne vokse med virksomheden i realtid. Det er nemt at tilføje både add-ons, men også butikker eller forretningsområder.

Forbedret Excel-integration

Som noget nyt, er det muligt at lave ændringer i Excel og publicere det direkte til Business Central, hvilket gør det lettere at redigere i priser, varebeskrivelser og andre værdier.

Understøtter persondataforordningen

Med klassificering af data samt overblik over brugeres data, og hvordan disse bruges, gør Business Central det lettere for virksomheder at blive GDPR-compliant.

Roadmap for NP-løsningerne

Det er afgørende for NaviPartner at kunne levere velafprøvede brancheløsninger, der udnytter de nyeste teknologier. Samtidig er det omfattende at flytte en brancheløsning over i en app til Microsoft Dynamics 365, da hele løsningen skal udvikles på en anden måde.

Derfor har vi følgende roadmap for vores løsninger: Så snart Business Central on-premise/hosted bliver frigivet i efteråret 2018, går vi i gang med at lave de kodeændringer, der sikrer en stabil overgang fra NAV 2018 til Business Central on-premise/hosted. Derefter går vi videre med at udvikle en cloud-løsning som app til Dynamics 365.

Det skal sikre, at du som kunde hos NaviPartner både får en velafprøvet brancheløsning og fordelene fra Business Central.

Portrætbillede af Michael Garver Bundgaard

Kontakt os for at høre mere

Udfyld formularen, så vender vi tilbage hurtigst muligt.