Moesgaard Museum går i luften med MobilePay, Swipp og kontaktløse dankort

3. marts 2016
Moesgaard Museum

Moesgaard Museum er nu gået live med en omfattende betalingsløsning. Det århusianske museum har valgt at implementere hele 3 nye løsninger samtidig, nemlig MobilePay, Swipp og kontaktløse dankort.

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum viser vejen

De danske forbrugere er meget glade for mobilbetaling og nye betalingsformer. Og det er vi ikke alene om – ifølge eMarketer Inc. vil det globale marked for mobilbetaling vil stige med hele 62 procent i 2016. Det er altså et brandvarmt marked, der går så stærkt, at det er svært at se væksten stoppe lige foreløbig.

Imødekomme alle præferencer

Danskerne er i den grad modne mobilbetalere, og derfor giver det mening som butik at se på den værdi alle tre løsninger giver for at imødekomme alle kunders betalingspræferencer.

Det har også været en del af overvejelserne bag Moesgaard Museums løsning, forklarer administrationschef, Bo Sterup:

”Vi er et moderne museum, og det betyder også, at vi gerne vil være med på den nyeste teknologi – i det her tilfælde betalingsløsninger. Vores besøgende forventer, at de kan bruge forskellige betalingsløsninger og det vil vi naturligvis gerne imødekomme. Derfor giver implementeringen af alle tre løsninger rigtig god mening for os.”

Fuld fart på kontaktløse dankort og mobilbetaling

De to største mobilbetalingstjenester i Danmark, Swipp og MobilePay, har hver især oplevet en solid vækst på markedet. Hvis man kigger på september måned i 2015 alene, overførte danskerne igennem MobilePay og Swipp for 1,5 mia. kroner. I samme måned året før, overførte danskerne for 900 mio. kroner.

Det samme kan siges om kontaktløse dankort, som NETS står bag. Det har forbrugerne også taget godt imod. Over 300.000 danskere ejer nemlig allerede kontaktløse dankort, og ser man på januar 2016, har den nye betalingsform fået dankort-brugen til at stige med 8,3% i forhold til samme måned i 2015. I januar måned i år blev der foretaget mere end 1,2 millioner transaktioner på de kontaktløse dankort.

Velbesøgt museum

Moesgaard Museum er beliggende i Højbjerg omkring Århus og er et velbesøgt internationalt kulturhistorisk museum. Den 10. oktober 2015 fejrede Moesgaard Museum 1-årsdag, og mere end en halv million havde slået vejen forbi i løbet af det første år.