Fra Navision til Dynamics NAV til Dynamics 365 Business Central

Kært barn har mange navne – og ERP-systemet, Dynamics 365 Business Central, er ikke en undtagelse.

Historien starter med Navision

Historien startede her i Danmark i 1983. Software virksomheden PC&C A/S, senere Navision Software A/S, var de første til at udvikle et brugervenligt IT-system til basale regnskabsfunktioner til en enkelt bruger. Senere udviklede systemet sig til at kunne inkludere flere brugere på samme tid og samtidig involvere flere arbejdsprocesser og afdelinger.

De næste 20 år vokser løsningen sig større med flere funktioner og kan undervejs kalde sig for et Enterprise Resource Planning (ERP) system.

Screenshot af en gammel version af Navision

Vores løsninger i Dynamics 365 Business Central

NP Retail

Kassesystem til detailhandel

NP WMS

Lagerstyring med RFID

NP Ecommerce

E-handelsløsninger

NP Entertainment

Billetløsninger til attraktioner

Navision bliver Microsoft Navision

Efter flere års samarbejde med Navision Software A/S, opkøber Microsoft i 2002 både softwarefirmaet og økonomisystemet, som nu bliver en del af Microsoft Business Solutions. Med opkøbet følger et navneskift til nu at hedde Microsoft Navision. Opkøbet af softwaren gjorde det muligt for Microsoft at tilbyde et økonomisystem til små og mellemstore virksomheder.

Løsningen udviklede sig i denne periode til nu at kunne supportere samarbejde mellem medarbejdere, kunder og partnere baseret på SharePoint-teknologi.

Screenshot af en gammel version af Navision

Microsoft Dynamics NAV i nye versioner

I 2005 skiftede teknologien navn til Microsoft Dynamics NAV. De forskellige versioner af Dynamics NAV bliver derefter navngivet med årstal, og begynder at inkludere flere funktioner og teknologier herunder bl.a.: Økonomistyring, Supply Chain Management og Business Intelligence.

Efter 13 år blev Dynamics NAV 2018 den sidste version under det navn.

Screenshot NAV på computerskærm

Dynamics NAV bliver til Dynamics 365 Business Central

I oktober 2018 blev Dynamics NAV-teknologien, som vi kender den, en del af Microsofts Dynamics 365-univers. Løsningen går nu under navnet: Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Dynamics 365 Business Central inkluderer en række nye features, herunder et nyt user interface, forbedret Excel-integration og en større grad af overensstemmelse med persondataforordningen.

Vores løsninger i Dynamics 365 Business Central

NP Entertainment

Billetløsninger til attraktioner

NP Retail

Kassesystem til detailhandel

NP WMS

Lagerstyring med RFID

NP Ecommerce

E-handelsløsninger