Skip to main content
ButikkerE-handel

Nye regler om moms på gavekort og tilgodebeviser

By 18. juni 2019august 24th, 2020No Comments

Den 1. juli træder nye EU-regler for moms på gavekort og tilgodebeviser i kraft. De nye regler betyder, at du som forretning måske skal håndtere vouchers anderledes, end det du gør i dag. Vi tager et kig på de nye regler og hvem, de omfatter.

Hånd holder gavekort

EU har vedtaget et nyt moms-regelsæt for behandling af gavekort og tilgodebeviser. Baggrunden for det nye regelsæt er at sikre en ens behandling af vouchers på tværs af EU-lande. Samtidig forsøger man med vedtagelsen at undgå at nogle lande pålægger moms på gavekort og tilgodebeviser, mens andre ikke gør. Ifølge Dansk Erhverv vil de nye regler sikre mere lige konkurrencevilkår – især for virksomheder i højmoms-lande som Danmark.

EU’s nye momsregler

Ind til d. 1. juli 2019 skulle vouchers, herunder gavekort og tilgodebeviser, først momsafregnes, når voucheren indløses af indehaveren. Med de nye momsregler, skal butikker derimod afregne moms allerede når gavekortet eller tilgodebeviset udstedes.

Momsreglerne for udløbede vouchers er i samme forbindelse blevet ændret. Tidligere kunne udstederen ifølge BDO slippe for at betale moms og kun betale 22% i selskabs- eller virksomhedsskat af indtægten af den uindløste voucher. Med de nye regler skal udstederen først betale moms og derefter indkomstskat af det resterende beløb ved udløbede gavekort eller tilgodebeviser.

Hvilke typer vouchers er omfattet af reglerne?

For at være omfattet de nye regler, skal vouchers opfylde to betingelser:

  1. Voucheren skal udelukkende kunne indløses i Danmark
  2. Voucheren skal udelukkende kunne bruges til betaling af momspligtige varer/ydelser

Hvis gavekortet eller tilgodebeviset kun opfylder én af disse betingelser, er det ikke omfattet af reglerne.

Er du kunde hos NaviPartner?

Er din virksomhed omfattet de nye momsregler, skal jeres IT-systemer, forretningsgange, kasseapparater osv. være i stand til at håndtere de nye momsregler. Er I kunde hos NaviPartner, anbefaler vi, at I sammen med jeres revisorer får fastlagt, hvordan I vil håndtere vouchers fra d. 1. juli 2019.

Håndtering af gavekort og tilgodebeviser udstedt før 1. juli 2019 kan I enten momsafregne med det samme eller afregne løbende ud fra en rapport i ERP-systemet.

Benytter I Dynamics NAV eller Dynamics 365 Business Central som økonomisystem, skal betalingsmulighederne Gavekort og Tilgodebevis desuden tilpasses således at momsen pålægges ved udstedelsen.

Få vejledning om hvordan I tilretter systemet efter reglerne

Hvis du er kunde hos NaviPartner, kan vi give dig vejledning i, hvordan du retter systemet til at momsafregne ved udstedelsen af vouchers. Send en sag til os, via vores sagssystem:

  1. Når du trykker på nedenstående knap, kommer du ind på vores sagssystem.
  2. Log in, opret en sag og giv den overskriften Momsregler, så behandler vi sagen hurtigst muligt. Husk at skrive, hvad du præcis skal have vejledning i.

Send en sag