Skip to main content
Business CentralNaviPartnerNyhedsbrev

Opgrader til Business Central for at spare penge, tid og ærgrelser

By 11. maj 2020august 24th, 2020No Comments

Hvis du ikke allerede har opgraderet fra Dynamics NAV til Business Central, er det en god idé at gøre det inden 1. september – ellers risikerer du at forspilde muligheden for at holde dine opgraderingsomkostninger nede.

Skærme illustrerer Microsoft Dynamics 365 Business Central

Efter 1. september vil du ifølge Microsofts nuværende politik blive tvunget til at opgradere til Business Central version 15 eller højere. Alternativ må du forblive på din nuværende version og udsætte det uundgåelige, hvilket vil gøre det endnu mere sandsynligt, at din næste opgradering bliver dyrere end nødvendigt. Det er der to grunde til:

  1. Når Business Central version 17 bliver frigivet vil Microsofts N-2 Licence Policy forhindre dig i at købe version 14
  2. Business Central version 14 er den sidste version med begge programmeringssprog: C/AL og AL.

For at forstå sammenhængen kan det være en god ide at læse Microsofts “Software Lifecycle Policy and Dynamics 365 Business Central On-Premises Updates”, også kendt som N-2.

Fordelen ved at opgradere til version 14

Opgraderingen til Business Central version 14 er en traditionel opgradering med et tvist. Du får den nye AL-ability, men samtidig også den klassiske C/AL-ability.

Den sidste version af Business Central med C/AL er version 14, som Microsoft supporterer indtil efteråret 2023. Så hvis du vælger at opgradere til denne version, kan du fortsat bruge dine løsninger i C/AL, samtidig med at du får akkumulererede opdateringer fra Microsoft og har yderligere tre år til at flytte helt over til AL.

Dette er vigtigt, for hvis du venter og kun kan opgradere til version 15 og ren AL, vil din næste opgradering kræve at alt din ISV-kode er i AL, og at alle dine løsninger i C/AL flyttes over i det nye kodesprog på samme tid. Det indebærer potentielt en stor mængde risici, tid, penge og forstyrrelse af din forretning. Det kan godt være at din nuværende kode fungerer optimalt. Men i Business Central version 15 med ren AL-kode, er der risiko for, at det ikke vil være tilfældet. Udfordringen er, at du måske ikke finder ud af det, før du er langt inde i opgraderingsprojektet. Det er nemlig som regel periferiudstyr som scannere, printere og filhåndtering, der giver de største udfordringer. Derudover kan email- og EDI-tilpasninger ofte også være problematiske.

Spar penge, tid og ærgrelser

Med version 14 kan du udsætte disse udfordringer, for hvis periferiudstyret fungerer i de forrige versioner, fungerer det sandsynligvis også i denne version, da den giver mulighed for .NET, C/AL og AL. Samtidig har du flere muligheder for at tilbagerulle eller udsætte AL-tilpasninger, da du stadig har C/AL til rådighed.

Når først du kommer på version 15 eller højere, vil al din kode sandsynligvis ligge som udvidelser. Hver opgradering vil minde mindre om en traditionel opgradering og mere om en opdatering, hvor der kun er en mindre risiko for brudte koder eller dataudfordringer.

Så udnyt muligheden for gradvist at overføre din løsning til AL i stedet for i ét stort projekt. Med C/AL og den forlængede support på Business Central version 14 kan du tage et pusterum, imens du forbereder dig på den uundgåelige opgradering til Business Central i ren AL.

BC, Magento og mPOS illustrereet på computerskærm, tablet og mobil

Lyst til at udforske Business Central?

Hvis du ikke allerede har kendskab til vores løsninger, kan du downloade en demo af vores POS, webshop og ERP-system.