Sæt en stopper for netsvindel med nyt sikkert dankort

27. november 2017
Dankort Secured by Nets - stop svindlen af kortoplysninger

Danske forbrugere køber mere og mere på nettet. I takt med den stigende nethandel, er misbrug af danske forbrugeres dankortoplysninger steget markant. Det kan et nyt sikkerhedssystem fra Nets nu sætte en stopper for.

Dankort Secured by Nets - stop svindlen af kortoplysninger

Omfanget af kortsvindel er stigende

Københavns Politi oplever i disse tider mange sager om økonomisk kriminalitet – specielt sager om misbrug af kortoplysninger. Siden år 2011 er antallet af kortsvindel i Danmark næsten tredoblet. I år 2016 blev der svindlet med 55 millioner kroner alene med dankortet.

En undersøgelse fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) viser, at seks ud af ti danske netbutikker har været udsat for kortsvindel i år 2017. Mere konkret løber svindlen i gennemsnit op i 36.491 kroner om måneden pr. netbutik til de digitale tyveknægte.

Et nyt sikkerhedssystem kan dog gøre livet sværere for svindlerne, når de forsøger at misbruge forbrugernes kortoplysninger ved nethandel. Løsningen går under navnet Dankort Secured by Nets.

Sådan fungerer sikkerhedsløsningen

Når dine kunder er klar til at betale for deres varer i kurven i din webshop, vil de modtage en sikkerhedskode på SMS, hvis beløbet er mere end 450 kroner. Køb under grænsebeløbet fortsætter uændret. Når koden er indtastet, vil købet blive godkendt og varerne kan gøres klar til afsendelse.

Kundens Dankort og mobiltelefon udgør derfor to separate led i sikkerheden, hvilket gør det sværere for svindlerne efterfølgende at misbruge.

Flere webshops har mindsket svindlen markant

Sikkerhedssystemet fra Nets er allerede implementeret på 500 danske webshops – og med stor succes.

“Vores erfaringer hos de første 500 webshops, som har taget ”Dankort Secured by Nets” til sig viser, at svindlen er faldet til stor set ingenting,” fortæller Kaspar Kock Kristensen, Senior Vice President fra Nets.

Også Politiet anbefaler sikkerhedsløsningen og opfordrer webshopejere til at bruge lignende systemer til at undgå dankort-misbrug ved e-handel.

Slip for chargeback-gebyret

I flere år har de danske netbutikker skulle betale 250 kr. i gebyr til Nets, når deres kunder har været udsat for svindel. Med Dankort Secured by Nets, dropper Nets nu dette omstridte chargeback-gebyr.

”De forretninger, der har implementeret Dankort Secured by Nets, oplever en mærkbar reduktion af misbruget på Dankort. Flere forretninger er på vej, og vi ser det som et helt naturligt skridt at fjerne charge back-gebyret for de forretninger, der tilknytter Dankort Secured by Nets til deres webshop” fortæller Henriette Dunkjær Andersen, direktør med ansvar for salg af dankort i Nets.

Med Dankort Secured by Nets gør du det ikke kun sværere for svindlere at misbruge kortoplysninger. Du slipper også for at betale 250 kr. i gebyr, når Nets tilbagebetaler det svindlede beløb.

Bliv sat op til Dankort Secured by Nets

Er du kunde hos NaviPartner og ønsker du at mindske svindlen på din webshop? Så kan vi hjælpe dig med at få sat Dankort Secured by Nets op på din webshop. Det eneste du skal gøre er at oprette en sag i sagssystemet, som vi herefter vil behandle hurtigst muligt.

3 skærme NAV POS Ecommerce

Prøv vores omnichannel-løsning i 30 dage

Få adgang til webshop-løsningen, NP Ecommerce, og Business Central på alle enheder. Som bonus får du også adgang til vores kasseløsning, NP Retail.